Review van Scholenmetsucces.nl

Joomla webhosting bij VIP Internet

"Joomla is krachtig genoeg om ruim 240 pagina’s op een overzichtelijke wijze te beheren en te structureren"

Volledige review van Scholenmetsucces.nl

Sinds twee jaar maken wij gebruik van het CMS Joomla om onze website mee te maken. De eerste versie van onze website ging in oktober 2000 online en was geschreven in HTML en PHP. Om de website bij te kunnen houden was dus kennis van HTML en PHP vereist. Met de groei van het bedrijf kwam ook de wens om de website door meerdere personen te kunnen laten bijwerken en zodoende zijn wij op zoek gegaan naar een CMS.

Joomla hosting

Na een korte periode een custom-built CMS van een webbouwer te hebben gebruikt, bleek dat we een krachtiger systeem nodig hadden met meer uitbreidingsmogelijkheden. Dat is Joomla geworden.

De doorslaggevende punten om voor Joomla te kiezen waren het opensource karakter van de software, gecombineerd met het feit dat Joomla wordt ondersteund door een actieve community van ontwikkelaars. Deze community leveren verbeteringen, documentatie en heel veel uitbreidingen aan. We hebben de huidige website in huis ontwikkeld, maar mocht je niet genoeg kennis beschikken over Joomla dan is het dankzij deze community geen probleem om een ontwikkelaar te vinden die het voor je kan maken.

Joomla is voor ons de beste keuze gebleken. Het is krachtig genoeg om onze ruim 240 pagina’s op een overzichtelijke wijze te beheren en te structureren. Daarnaast is het flexibel genoeg om nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen in te bouwen. De focus ligt op statische pagina’s maar voor bijvoorbeeld een overzicht met nieuwsberichten is de ingebouwde blog functionaliteit ook prima te gebruiken.

Joomla webhosting aanbeveling

Wij kunnen Joomla aanbevelen als u op zoek bent naar een krachtig en flexibel CMS. Hierbij moet in acht worden genomen dat het beheerders gedeelte van Joomla in het begin wat overweldigend kan overkomen door de vele opties die hierin verwerkt zitten. Het vergt dus mogelijk enige inspanning om hierin wegwijs te worden. Wel beschikt Joomla over de mogelijkheid om verschillende niveaus van toegang in te stellen. Zo kan iemand die alleen content op de website moet bijhouden, ook alleen maar deze opties zien die hiervoor nodig zijn.

Lees meer over Joomla hosting.