Review van crossbillguides.nl

Drupal webhosting bij VIP Internet

"Drupal is flexibel en er is veel documentatie voor geschreven. Er zijn veel modules en functionaliteiten beschikbaar."

Volledige review van crossbillguides.nl

Wij maken ongeveer 2 jaar gebruik van Drupal webhosting voor onze website. Eerst hadden we een eigen gebouwde website, maar we zijn overgestapt naar Drupal. We zijn overgestapt omdat het aanpassen van een zelf gebouwde website teveel tijd ging kosten en er altijd iemand met technische kennis nodig was om aanpassingen door te voeren. Daardoor liep de website vaak wat achter op de actuele situatie. We hebben toen het uiterlijk van de toenmalige website omgeschreven naar een Drupal template en zijn vervolgens overgestapt.

Keuze voor Drupal

Drupal is waanzinnig flexibel en er is veel documentatie voor geschreven. Er zijn een groot aantal modules met allerlei functionaliteiten beschikbaar en het systeem biedt de mogelijkheid om zelf gebouwde modules toe te voegen.

Crossbill Guides heeft bijvoorbeeld zelf een module voor de ‘Guides’ pagina geschreven. De reisgidsen van Crossbill Guides beschrijven gebieden in Europa en we wilden de gidsen kunnen koppelen aan een landkaart in de typische, handgetekende Crossbill Guides stijl zoals die ook in de gidsen gebruikt wordt. Iedere nieuwe gidspagina wordt nu automatisch ook in de ‘Guides’ pagina opgenomen en op de kaart geplaatst.

Eenvoudig systeem

Het uitgangspunt om Drupal te gebruiken was om een systeem neer te zetten waarmee ook ‘niet-techneuten’ uit de voeten kunnen.

Als niet ingewijde in de wereld van Drupal is het systeem bij Crossbill Guides nu zo opgezet dat het goed te gebruiken is. Er is een gebruiksaanwijzing gemaakt. Drupal werkt snel, relatief eenvoudig en het resultaat is mooi. De vertaalslag van een websitebouwer naar een ‘niet-techneut’ was echter wel nodig.

Drupal aan te raden

Of Drupal geschikt is voor je, ligt aan de behoefte. Met WordPress kun je binnen 10 minuten aan de slag, dit kan bij Drupal niet. Aan de andere kant loop je bij WordPress weer sneller tegen beperkingen aan. De flexibiliteit van Drupal komt, zoals bij veel software, met een wat verminderde gebruiksvriendelijkheid. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn. Ik heb bijvoorbeeld ook 50-plussers en digibeten gezien die zich Drupal eigen maken. Met een beetje technisch inzicht zou je een heel eind moeten komen.

Lees meer over drupal hosting of crossbillguides.