Haal meer uit WordPress: 5 handige plug-ins

handige wordpress plugins

Dat we bij VIP Internet fan zijn van WordPress is bekend. Eerder schreven we over al een artikel over het gebruik van plug-ins. In dit artikel beschrijf ik 5 andere plug-ins die het werken met WordPress heel wat makkelijker kunnen maken.

 1. Captcha

  Captcha is een afkorting van “Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart” en kennen we allemaal van de teksten die we moeten invullen op het moment dat we ons wachtwoord verkeerd hebben ingevuld. Het is een uitstekende manier om Comment Spam te weren en de WordPress back-end te beveiligen.

 2. WP Optimizer

  WP Optimizer is een simpele Database clean-up en optimalisatie plug-in die het toestaat zonder PhpMyAdmin toegang je database en tabellen te beheren en op te schonen. Uiterst efficiënt!

 3. WP Database Backup

  De WP Database Backup plug-in maakt en herstelt een WordPress database met één druk op de knop. Deze plug-in heeft de mogelijkheid handmatig of automatisch back-ups te maken. De back-up file is vervolgens automatisch te downloaden vanuit je WordPress dashboard.

 4. WPtouch

  WPtouch geeft je WordPress website een compleet mobiel thema, overzichtelijk en modern. Iedereen die met een mobiel apparaat je website bezoekt zal op een geoptimaliseerde mobiele site uitkomen die wat van een app weg heeft. Onderaan de pagina vind je de mogelijk dit weer uit te schakelen. Gezien het mobiele internet gebruik alleen maar toeneemt denk ik dat het zeer verstandig is dat een website ‘mobile proof’ is.

 5. Broken Link Checker

  Niet werkende links, behalve dat het slecht is voor je zoekmachine optimalisatie, is vervelend voor de bezoekers van je website. De Broken Link Checker plug-in spoort deze broken links voor je op. Eenmaal gevonden verschijnt er een melding in het dashboard en wordt een een e-mail gestuurd naar de beheerder van de website. Simpele en effectieve plug-in.

Met deze handige plug-ins haal je meer uit je WordPress website. Zo helpen ze je meer bezoekers op je site te krijgen en nog belangrijker: deze bezoekers wordt een betere ervaring voorgeschoteld. Hierdoor wordt de kans groter dat ze de conversies doen die jij wilt op je website.

Albert Popken - Marketeer & Accountmanager Als Accountmanager en Marketeer weet Albert de vertaalslag te maken tussen Sales & Marketing.

Reageer op dit artikel