VIP Internet bestaat 20 jaar!

Door | 28-08-2019

Deel dit bericht

We hebben dit jaar wat te vieren.. VIP Internet bestaat 20 jaar! Een prestatie waar we onze klanten en partners erg dankbaar voor zijn.

 

Onze geschiedenis gaat terug naar de vorige eeuw en er is in de tussentijd veel gebeurd.

Zo zijn we in 1999 begonnen als Stichting Particuliere Domeinen Nederland (PDNL). Als stichting waren we de eerste partij in Nederland die .nl-domeinnamen aan particulieren aanbod. Binnen een jaar tijd hadden we al ruim 1000 geregistreerde domeinen!

De vraag naar hosting nam ook toe, waardoor we besloten om dit onder de naam BliXem Internet Services aan te bieden.

Ondanks de focus op particulieren kwamen er steeds meer verzoeken vanuit zakelijke sector. Daarom besloten we in 2001 om SPDN en BliXem Internet Services samen te voegen tot VIP Internet. Vanaf 2003 groeide de vraag naar online aanwezigheid zelfs meer dan we hadden verwacht. Begin 2003 waren er ruim 5000 domeinnamen in ons portfolio. Een half jaar later was dit aantal met 50% gegroeid! Hiermee behoorden we tot de top 25 hostingproviders in Nederland.

We hadden al in de beginfase van online hosting veel kennis in huis en vonden persoonlijke service belangrijk. Vanaf 2004 besloten we diverse hostingpartijen over te nemen om te blijven ontwikkelen in de sterk groeiende hostingmarkt. Sinds deze periode hebben we o.a. klanten van Hubris Nederland, Lycos Nederland, Helder Hosting en ISP Services mogen verwelkomen.

Innovaties op het gebied van duurzaamheid en kennis staan altijd voorop. In een onafhankelijk onderzoek van Marketingfacts.nl naar de uptime en bereikbaarheid van websites behaalde we in 2007 de 3e plaats in Nederland. In 2008 wonnen we de zelfs de Gazellen Award in de categorie ‘Middelgrote Ondernemingen’.

In de tijd daarna hebben we ons productaanbod vergroot en zijn we diverse malen van website en uitstraling veranderd. Het fuseren met hostingpartijen ging ook door. Ondanks alle ontwikkelingen op het gebied van hosting en onze eigen groei is het bieden van persoonlijke service altijd essentieel gebleven. Sinds 2013 bieden we een live chat functie, plaatsen we structureel blogs en gebruiken we supportartikelen om onze klanten verder te helpen.

Eind 2014 tot begin 2015 vierden we ons 15 jarig bestaan. Hiermee introduceerden we ook weekend support en ruimere openingstijden.

De populariteit van WordPress groeide in deze periode ongekend hard. We gingen op zoek naar specifieke hostingoplossingen puur gericht op WordPress. Dit brachten we onder in een apart label; Savvii. Vanuit VIP Internet hielden we onze kennis van andere CMS-en en tot de dag van vandaag is vrijwel elk CMS mogelijk op ons hostingplatform.

De afgelopen periode hebben we gewerkt aan een gloednieuw Cloud Hosting-platform. Sinds juli dit jaar bieden we dit Cloud-platform aan. Gefaseerd zetten we al onze klanten over op deze verbeterde omgeving. Hierdoor zijn we klaar om ook de komende jaren een betrouwbare partner te blijven voor jouw online succes!

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid