Handige instellingen tijdens je vakantie

#Tips

Door Albert | 31-07-2019

Deel dit bericht

Heb je een webshop en ga je op vakantie of wil je gewoon een overvloed aan e-mails voorkomen bij terugkomst? Er zijn diverse handige instellingen om je op weg te helpen. In dit blog geef ik je diverse tips op het gebied van e-mail, content op je website, telefonie en online marketing.

E-mail
Het is vast herkenbaar; je hebt vakantie en de laatste dagen begin je je al zorgen te maken over de hoeveelheid e-mails die op je staat te wachten. Je kunt niet voorkomen dat iemand tijdens je afwezigheid een bericht stuurt. Je kunt wel je mailbox vakantieproof maken met onderstaande tips:

  • Het is verstandig om ruim van te voren je out-of-office aan te zetten waarbij je duidelijk aangeeft wanneer je e-mails weer beantwoordt en wat te doen bij spoed. Dit kun je weken van tevoren inplannen zodat je zorgeloos je vakantie kunt beginnen.
  • Stel een regel in waarbij je e-mails met hoge urgentie, steekwoorden (zoals spoed of dringend) of van specifieke afzenders doorstuurt naar een collega.
  • Heb je geen collega’s of zijn zij ook met vakantie? Dan kun je er ook voor kiezen om bepaalde afzenders tijdelijk te forwarden naar je privé e-mail. De afzender merkt hier niets van en jij hoeft de zakelijke mailbox verder niet bij te houden.
  • Er zijn regels om e-mails automatisch in verschillende mappen te plaatsen. Hiermee orden je alle nieuwe berichten. Je kunt bij terugkomst op basis van urgentie, afzender of onderwerp alle berichten gestructureerd behandelen.
  • Wil je altijd toegang hebben tot je mailbox? Onthoud de inloggegevens van webmail of sla de gegevens op in een wachtwoordmanager. Problemen met je telefoon, laptop of e-mailprogramma hebben hierdoor minder invloed op je bereikbaarheid.


Website
Pas de content op je website voldoende aan op de bereikbaarheid van jou en eventuele collega’s. Bezoekers weten dan wat ze kunnen verwachten.

Als je vakantie direct invloed op je business heeft, dan is het verstandig op de homepage al een melding te tonen. Geef bijvoorbeeld aan dat orders pas na een bepaalde datum verwerkt worden. Veel websites hebben ook een contactformulier of tonen het telefoonnummer. Het is verstandig ook hierbij een bericht te plaatsen als jouw afwezigheid impact heeft op de bereikbaarheid.

Telefonie
Ben je normaal gesproken telefonisch bereikbaar en verwachten je klanten dit ook tijdens je afwezigheid? Dan zijn er diverse opties om dit tijdens je vakantie goed te regelen.
Je kunt uiteraard gesprekken doorschakelen naar je eigen mobiel of een tijdelijke waarnemer. Het doorschakelen naar je privételefoon is niet de ideale oplossing om van je vakantie te genieten.

Als je VoIP gebruikt dan zijn er opties om je leven nog makkelijker te maken. Diverse programma’s bieden bijvoorbeeld de optie om een voicemail in te stellen waarbij het ingesproken spraakbericht wordt gemaild. Deze berichten kun je op een laptop, tablet of telefoon terugluisteren.

SEA
Tot slot is SEA vaak onterecht een vergeten onderdeel. Heb je een SEA-campagne en is er niemand die dat verder oppakt? Dan is het verstandig om je campagne tijdelijk stop te zetten of limieten in te stellen. Het is zonde als een campagne veel verkeer en orders oplevert terwijl niemand dit bijhoudt of opvolgt.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid