Tips over je verbruik en limiet

#Tips #Informatief

Door Albert | 13-08-2018

Deel dit bericht

Je kent het misschien wel. Je verwacht een belangrijke e-mail die je maar niet ontvangt. Er lijken opeens helemaal geen mails meer binnen te komen. Na wat ongeduldig wachten en twijfelen of je internetverbinding werkt, ga je toch maar eens onze supportafdeling bellen. Wat blijkt, je mailbox zit vol. Daarna kun je geen content meer toevoegen aan je website omdat de webruimte vol zit.

We begrijpen dat het managen van je verbruik weinig prioriteit heeft. Toch kan het veel invloed hebben op de prestaties van je website of het ontvangen en versturen van je e-mail. Ik geef je enkele tips om hier mee om te gaan.

Tip 1: Controleer je verbruik
Het is toch niet voor te stellen dat je geen orders meer kunt ontvangen of dat je webshop vastloopt. Wees daarom op de hoogte van je verbruik om verrassingen te voorkomen. In je webmail-omgeving (Roundcube) kun je onderaan de pagina zien hoeveel MB’s er nog beschikbaar zijn. Dit kan ook met andere mailprogramma’s zoals Outlook.

Ook het dataverbruik van je website is eenvoudig terug te vinden in MijnVIP. Als je klikt op je domeinnaam zie je onderaan de knop ‘schijfruimte’. Hiermee kun je eenvoudig de limiet en de gebruikte schijfruimte van je hostingpakket inzien.

Tip 2: Regelmatig opschonen
Oké, je ziet dat het tijd is om ruimte vrij te maken. Wat nu? Je wil uiteraard niet dat je waardevolle e-mails of content verloren gaan. Het is mogelijk het pakket voor de mailbox of website te upgraden. Dit kan eenvoudig aanvragen via MijnVIP. Als uitbreiden niet je voorkeur heeft kun je aan de slag met opschonen.

Het verwijderen van e-mails lijkt voor zich te spreken. Toch is het bij het opschonen van je mailbox belangrijk om niet alleen op je computer of laptop de mails te verwijderen. Ze horen juist van de mailserver verwijderd te worden.

Het opschonen van je website is wat ingewikkelder. Wat is nog actueel en wil je behouden? Het zijn vaker foto’s en video’s die qua verbruik de boosdoener zijn. Kijk of je oudere foto’s en video’s kunt verkleinen of verwijderen om MB’s te besparen. Heb je nog video’s gedownload en op de site staan? Embedden is de ideale manier om video’s op je website te tonen. Hierbij kan je bezoeker de video op jouw website bekijken en staat het bestand ergens anders.

Tip 3: Instellingen aanpassen
Bij het gebruik van de mailserver is er een instelling die bepaalt hoe je e-mails binnenhaalt; via POP3 of IMAP. We merken dat er vaak vragen over het verschil en de voor- en nadelen.

POP3 is een protocol waarbij de e-mails van de server worden opgehaald en daarna direct worden verwijderd. Hiermee voorkom je dat er een kopie op de mailserver blijft staan. Het voordeel is dat hiermee je mailserver niet vol komt te staan. Het nadeel hierbij is dat alle mails lokaal worden opgeslagen. Gaat er iets mis met je computer en heb je verder geen back-ups op andere aparaten? Dan ben je alle mails kwijt en is er ook geen back-up op onze server.

IMAP is een protocol waarbij je e-mails op de server blijven staan. Het verwijderen van een e-mail in het mailprogramma geeft ook de mailserver deze opdracht. Het grote voordeel is dat je mail op meerdere apparaten op te halen is en er een kopie op de server blijft staan. Let op, het verplaatsen naar de prullenbak in je mailprogramma verwijdert e-mails niet van de server. Het nadeel is dat je kan vergeten de prullenbak leeg te maken.

Tip 4: Upgraden van je pakket
Zoals besproken kun je er naast het opschonen ook voor kiezen om uit te breiden. Hiermee kun je belangrijke mails op de server laten staan en hoef je jouw website niet door te spitten voor mogelijkheden om op te schonen.

Per mailbox kun je de limiet uitbreiden tot 5GB. Verwacht je structureel meer mailverkeer en wil je je geen zorgen maken over het bereiken van je limiet? Dan is Hosted Exchange, met 50GB aan ruimte, de oplossing.

Met het upgraden van je hostingpakket ontvang je meer schijfruimte. Heb je nog meer ruimte nodig dan onze standaardpakketten? Dan is een Cloud Server de juiste oplossing. Hiermee bezit je een eigen deel van een server in ons netwerk.

Tip 5: Gebruik ons advies en hulp
Twijfel je over de juiste keuze? Of kom je er niet uit met het opschonen? We adviseren je graag. Lees dit blog om je te helpen met het opschonen. We hebben op onze Supportpagina ook een aantal eenvoudige handleidingen om je op weg te helpen.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid