Q&A met onze supportcollega Jelle

#Q&A #Interview #Collega

Door Albert Popken | 02-05-2019

Deel dit bericht

Afgelopen week heb ik een Q&A gehouden met onze supportmedewerker Jelle. Hij maakt sinds een half jaar deel uit van het VIP-team. Benieuwd naar zijn werkzaamheden en ervaringen? Lees dan verder.
 

Dag Jelle, kun je ons kort vertellen wie je bent?

Mijn naam is Jelle Janssen en ik ben 26 jaar oud. Ik kom uit Nijmegen en woon nog steeds in deze mooie stad. Ik heb een opleiding tot systeembeheerder gevolgd en houd van technische vraagstukken.
 

Je woont dichtbij, dat maakt de reistijd erg kort voor je. Hoe ben je precies bij VIP Internet terechtgekomen?

De korte reistijd is inderdaad erg prettig! Het kantoor van VIP viel mij altijd op als ik naar mijn opleiding fietste. Ik kwam er op een gegeven moment bijna dagelijks langs. Na mijn studie ben ik als stagiair begonnen als systeembeheerder bij een zorginstelling in Arnhem. Na mijn stageperiode ben ik daar fulltime blijven werken. Na een paar jaar was ik echt toe aan een uitdaging die meer bij mij paste. Vrijwel meteen dacht ik aan VIP Internet en het kantoorpand aan de Oranjesingel. Op de website zag ik een vacature voor technische supportmedewerker. Na een positief gesprek ben ik in december begonnen.
 

Je vond onze verhuizing naar Dukenburg dan vast minder leuk. Waar krijg jij tijdens het werk op ons nieuwe kantoor energie van?

Haha ja dat was jammer, gelukkig is de reistijd voor mij niet veel veranderd. Het nieuwe kantoor is een stuk ruimer en we hebben een dartbord in de kantine. Ik vind het heerlijk om samen met collega’s pijltjes te gooien tijdens een pauze. Dan kan ik even alles op een rijtje zetten en weer met volle energie verder.
Het geeft mij ook voldoening om een uitdagend issue van klanten op te lossen. Door te sparren met onze systeembeheerders en developers leer ik nieuwe technieken en inzichten.
 

We hebben overigens ook een pingpongtafel die we nooit gebruiken. Darten lijkt ons inderdaad meer te liggen. Je hebt het over het oplossen van uitdagende issues. Welke vragen hoor je de laatste tijd regelmatig?

Veel vragen hebben betrekking op veiligheid en e-mail.
Zo krijgen klanten een melding van Google dat de website mogelijk niet veilig is. Dat komt vrijwel altijd door het ontbreken van een SSL-certificaat. Ik leg dan uit wat SSL is en wat de voordelen zijn.
Maar verreweg de meeste vragen gaan over het instellen van de e-mail. Wij hebben een aantal standaard instellingen waarmee je de mail kan instellen en handleidingen op de supportpagina om klanten te helpen. Ik verwijs dan meestal door naar onze handleiding. Het is namelijk ontzettend eenvoudig maar het kost wel veel tijd kost om telefonisch uit te leggen. Ook updates van Mac Mail en Outlook zorgen vaak voor problemen.
 

Dat klinkt als relatief eenvoudige issues. Hoe ga je om met een uitdagende situatie?

Het instellen van e-mail en bespreken van SSL is inderdaad standaard. Toch hangt het van een klant af hoe snel een issue wordt opgelost. Bij een uitdaging kijk ik rustig naar de situatie. Als ik er niet uitkom of een reactie niet begrijp vraag ik aan een collega om met mij mee te kijken. Ik heb geleerd dat je met samenwerken en vragen stellen elke uitdaging aankan.
 

Welke situatie, uitdagend of niet, is je het meest bijgebleven?

Zoals gezegd komen vragen over mailinstellingen vaak voor. Het hangt dan ook van de klant af hoe snel dit wordt opgelost. In een bijzonder geval waren we samen lang bezig geweest met het instellen van zijn e-mail. Telefonisch lukte het ons niet om hem te helpen. Ik had hem op kantoor uitgenodigd om het samen rustig door te nemen. Het probleem was daarna vrij snel verholpen en hij had een mooi flesje wijn voor mij meegenomen als dank.
 

Je kunt een fles wijn dus waarderen. Wat zijn nog meer je hobby’s buiten het darten met collega’s?

Ik ben een “fanatiek” Arsenal supporter en hierdoor vaak in Londen te vinden. Verder kan ik een romantisch avondje uiteten met mijn vriendin wel waarderen. Naast mijn technische kant heb ik namelijk een koksdiploma en een gezonde passie voor eten. Het is alles behalve een straf voor mij om zelf uitgebreid te koken.
 

Bedankt Jelle, dit geeft ons een kijkje in jouw werk en leven. De volgende Q&A wordt gehouden met onze systeembeheerder Kevin.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid