Ontwikkelingen januari

Ook deze maand informeren we je weer over onze recente ontwikkelingen en geplande projecten die voor onze klanten relevant zijn. Hierdoor houden we jou de hoogte en weet je wat je van ons kunt verwachten.

DNS flag day

EDNS is 20 jaar geleden geïntroduceerd. EDNS zorgt ervoor dat DNS-servers onderling sneller communiceren. De voorwaarde is dat beide servers wel EDNS ondersteunen. Dit maakt bijvoorbeeld DNSSEC, IPv6 en andere verbeteringen op het gebied van DNS mogelijk. Destijds voldeed een groot deel van de bestaande nameservers niet aan de eisen van deze nieuwe techniek. Daarom werd er door DNS-softwarebedrijven een tijdelijke workaround gecreëerd. Verouderde nameservers bleven door deze workaround zonder problemen communiceren met EDNS-servers.

We zijn nu 20 jaar later en de ’tijdelijke’ workaround is nog steeds actief. Hierdoor is de huidige DNS volgens meerdere DNS-software bedrijven onnodig traag. Daarom is er wereldwijd DNS flag day in het leven geroepen. Op 1 februari wijzigt definitief hoe het internet met EDNS omgaat. Websites bij providers die hier nog niet klaar voor zijn zullen helaas problemen ondervinden.
Bij ons hoef je je geen zorgen te maken. Alle nameservers van VIP Internet ondersteunen namelijk al EDNS.

Verbeterde bereikbaarheid support

De afgelopen maanden zijn er nieuwe collega’s op onze supportafdeling bijgekomen. We merken dat onze bezetting weer structureel op orde is. Hierdoor zijn we beter bereikbaar en in staat sneller te reageren op supportverzoeken.
Voor de vacature op onze administratieve afdeling hebben we positieve gesprekken gehad. We verwachten op korte termijn een nieuwe collega te verwelkomen. Ook onze administratieve verzoeken kunnen we dan weer sneller behandelen.

Nieuwe website en portal

We hebben de ambitie uitgesproken om in de tweede helft van het jaar onze nieuwe website te lanceren. De vernieuwde website zal makkelijker te navigeren zijn en ons supportgedeelte verbeteren. Zodra er meer nieuws is houden we je op de hoogte.

Facturatie

Deze maand zijn de betalingsherinneringen van december later dan gebruikelijk verstuurd. Heb je hier vragen over of klopt de factuur volgens jou niet? Laat het ons dan weten op administratie@vip.nl

Albert Popken - Marketeer & Accountmanager Als Accountmanager en Marketeer weet Albert de vertaalslag te maken tussen Sales & Marketing.

Reageer op dit artikel