De nieuwe hostingpakketten van VIP

#Ontwikkeling #Informatief

Door Albert | 06-05-2020

Deel dit bericht

Nog sneller en gebruiksvriendelijker

Het internetgebruik heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Onze diensten ontwikkelen mee met de wensen en eisen uit de markt. Vorig jaar hebben we een gloednieuw hostingplatform uitgerold.  Daardoor zijn ook onze hostingpakketten gewijzigd. Het gebruik van jouw website en e-mail kan natuurlijk ook veranderen. In dit blog bespreken we wat er inhoudelijk is veranderd.


Waarom veranderd?

Het internetverkeer blijft toenemen en steeds meer aankopen worden online gedaan. De ontwikkelaars van webbrowsers, zoals Google Chrome, bepalen steeds meer de standaarden op internet. De eisen voor een website zijn inmiddels erg hoog, van mobielvriendelijk tot zeer snelle laadtijden. Er zijn zelfs uitgebreide mogelijkheden om het lees- en klikgedrag van elke onlinebezoeker in kaart te brengen.

Veel veranderingen zijn geleidelijk aan ontstaan, toch is het internetlandschap veel verfijnder geworden. Om dat met één beeld duidelijk te maken; onze website uit 2002. In die periode waren we één van de grootste hostingaanbieders in Nederland. Je kon een hostingpakket met 5MB schijfruimte aanvragen. Dat is tegenwoordig zelfs niet meer voldoende voor lege webpagina.

image-1.png

Zoals je hierboven ziet werd de codering van de lay-out nog volledig handmatig uitgevoerd. Tegenwoordig zal een website zonder fraaie vormgeving, uit WordPress of een ander bekend CMS, weinig vertrouwen uitstralen.

Websites vragen dus meer resources en gebruiksvriendelijkheid is cruciaal; veel bedrijven en particulieren willen niet langer veel tijd stoppen in het beheren en bijhouden van de website. Om beter aan deze wensen te voldoen, hebben we nu een platform met meer gebruiksgemak en vrijheid voor jou als gebruiker.

 

Gratis beveiliging

Voorheen ontving je alleen vanaf het Business-pakket een gratis SSL-certificaat. Deze was geldig op één website. Op het nieuwe platform kun je, ongeacht het pakket, op iedere website gratis een certificaat installeren. De plug-in van Let’s Encrypt stelt je in staat binnen enkele klikken de veiligheid te vergroten. Deze vorm veiligheid van veiligheid is vanaf nu met elk pakket gegarandeerd; dus geen gedoe of extra kosten. Een SSL-certificaat is de minimale beveiligingseis voor webbrowsers. Zonder certificaat wordt de melding gegeven dat je website onveilig is. In het kader van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is SSL een belangrijk middel om makkelijk data van bezoekers te beveiligen.

 

Meer resources (kracht van de server)

We merken dat het gebruik van media met hoge resolutie is toegenomen. Ook een CMS vraagt steeds meer kracht van een server. Daarnaast zijn er ongekend veel plug-ins beschikbaar die allemaal een stukje van je hosting resource snoepen. Sommige plug-ins, zoals anti-malware, zijn onmisbaar. Het zelfstandig beheren en uitvoeren van zulke software is standaard geworden.

Onze nieuwe pakketten maken gebruik van Plesk als controlepaneel. Als gebruiker heb je volledige vrijheid om deze online omgeving te personaliseren. Plesk is eenvoudig en intuïtief. Je hebt dan ook geen technische achtergrond nodig om een website succesvol te beheren.

 

Snelheid en verkeer

Op het nieuwe platform beschikt elk pakket over voldoende serverkracht om websites soepel en snel te laden. We beperken geen snelheid met up- of downloaden en stellen geen beperkingen aan de traffic van je website. Als je website toch meer resources vraagt dan onze servers standaard bieden, nemen we proactief contact met je op. Vaak zijn er verouderde plug-ins en is er een optimalisatie van de website mogelijk. We adviseren en kijken onbevooroordeeld met je mee of het huidige pakket nog voldoende aansluit.

 

Hostingaanbod en kosten

Het aantal pakketten hebben we teruggebracht en verouderde pakketten zijn omgezet. Om het simpel te houden zijn er drie opties bij onze Cloud Hosting; Starter, Business en Professional. In dit blog lees je welk pakket bij jou past. Je kunt bij ons kennismaken met hosting van 0.99 per maand.

 

Standaard of Premium Support

Standaard ontvangt iedereen toegang tot onze support. Van direct chatten tot een uitgebreide online kennisbank. Het telefonisch contact blijft onmisbaar en is gewoon mogelijk. Je bepaalt zelf jouw ideale manier van contact opnemen.

 

 

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid