Geblokkeerde e-mails bij Hotmail en Gmail

#Informatief

Door Albert | 10-04-2020

Deel dit bericht

We krijgen met enige regelmaat de vraag waarom e-mails naar Hotmail- of Gmail-accounts niet aankomen. Andere ontvangers met dezelfde mailextensie kunnen wel bereikt worden. Wat is er dan aan de hand?

We hebben onderzocht waarom Microsoft (Hotmail) en Google (Gmail) bepaalde berichten lijken te blokkeren.

 

Wat is blacklisting?
Bij mailblokkering is er meestal sprake van Blacklisting. Dit zijn lijsten met IP-adressen van servers die bijvoorbeeld spam versturen. Door deze servers te vermelden op de zwart lijst, worden alle verzonden berichten (tijdelijk) geblokkeerd. Partijen als Microsoft of Google gebruiken hun eigen lijsten om spam tegen te gaan.

 

Waarom worden mails geblokkeerd?
Na controle blijkt dat onze servers niet op een zwarte lijst staan. Toch kunnen berichten worden tegengehouden door Microsoft (Hotmail) en Google (Gmail). Dit heeft te maken met de wijze waarop ze potentiele spam slim proberen tegen te houden. Er is daarbij geen sprake van blacklisting. Deze ‘slimme’ manier van werken zorgt in de praktijk dat mails soms onterecht gemarkeerd worden als spam.

Als hostingprovider kunnen wij helaas weinig doen aan het anti-spambeleid van deze partijen. We zijn ook niet de enige provider die hier hinder aan ondervindt. Onze mogelijkheden om jou als gebruiker te helpen zijn beperkt. We proberen er alles aan te doen maar kunnen niet continue voldoen aan de veranderende algoritmes van zulke grote, op zichzelf staande partijen.
 

Kom je er niet uit?
Natuurlijk helpen we je graag als je afvraagt waarom berichten niet aankomen. Zoals aangegeven kunnen we de anti-spammethode van externe partijen als Microsoft niet veranderen. Chat gerust met onze supportmedewerkers bij twijfel zodat je screenshots en foutmeldingen snel kunt delen.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid