Honderden nieuwe domein extensies!

Honderden nieuwe domeinnaam extensies

Het Internet groeit. Ja, met nieuwe websites, maar ook met nieuwe domeinextensies. Hier hebben we al eens over geschreven. Als hostingbedrijf biedt VIP Internet deze nieuwe domeinextensies natuurlijk ook aan. Heb jij de .amsterdam of de .fashion domeinnaam al gereserveerd via www.vip.nl/domein/?

Al sinds 2008 wordt er gewerkt aan het uitbreiden van het aantal domeinextensies. Naast de traditionele domeinextensies zoals .nl, .com en .eu zijn er de afgelopen tijd heel veel nieuwe bijgekomen. Zo heeft Amsterdam als eerste stad in Nederland haar eigen domeinextensie gekregen en waren de Friezen de eerste provincie met hun eigen .frl domeinnaam.

Al deze nieuwe domeinnaam extensies bieden je nieuwe kansen. Het maakt niet uit in welke branche je bedrijf actief is of welke hobby je hebt, met de nieuwe extensies kun je je zichtbaarheid nog meer vergroten. Maar allereerst wat achtergrond informatie over wat een domeinextensie eigenlijk is.

Een topleveldomein, oftewel een TLD

Een domeinextensie wordt ook wel een top-leveldomein (TLD) genoemd en is het meest rechtse gedeelte van een internetdomeinnaam, bijvoorbeeld de .nl of de .com. Er zijn verschillende soorten TLD’s, namelijk gTLD’s, ccTLD’s en speciale TLD’s.

Een gTLD staat voor generieke top-leveldomein, deze hebben meestal drie of meer tekens. De ccTLD staat voor Counrty Code top-leveldomein, oftewel voor landen en overzeese gebieden. De domeinextensie .nl is bijvoorbeeld een ccTLD. Tot nu toe waren alle domeinen bijna altijd in deze twee categorieën onder te brengen. Dit lijkt te zijn veranderd dankzij een project dat de organisatie ICANN in 2008 is gestart.

Het ICANN Project

De ICANN (Internet Cooperation for Assigned Names and Numbers) is de organisatie die de top-leveldomeinen toekent en specificeert. In 2008 is de ICANN een project gestart om de domeinextensies uit te breiden. Het was bijna onmogelijk geworden om een goede .com of .nl domein te registreren vanwege het schaarse aanbod. De meeste ‘goede’ domeinnamen waren al bezet. Hieronder is dan ook te zien dat er de laatste jaren niet veel groei meer zit in het aantal geregistreerde .nl domeinnamen.

Niewe domeinnaam extensies
Figuur 1: Aantal .nl domeinnamen

De nieuwe domeinextensies bij VIP Internet

De mogelijkheden om de gewenste domeinnaam te registreren zijn sinds 2012 dus enorm gestegen dankzij de nieuwe domeinextensie. Het goede nieuws is, er komen er alleen nog maar meer bij.
Wij willen onze klanten ook graag deze nieuwe domeinextensies aanbieden. Zo kan je bij ons al honderden verschillende domeinextensies registreren. Een juwelier kan bij ons bijvoorbeeld .diamonds registreren of een kledingwinkel .clothing. Dit hebben we allemaal onderverdeeld in handige categorieën. Natuurlijk met 100% VIP service en tegen lage prijzen!

Hieronder zie je in de afbeelding de nieuwe domeinnamen die het meest zijn besteld bij ons.
honderden domeinnaam extensies

Mocht jouw gewenste domeinnaam nu (nog) niet op onze website te vinden zijn, kan je altijd contact met ons opnemen om het domein te registreren. Voor vragen of meer informatie over de nieuwe domein extensies kan je natuurlijk ook altijd bij ons terecht!

Albert Popken - Marketeer & Accountmanager Als Accountmanager en Marketeer weet Albert de vertaalslag te maken tussen Sales & Marketing.

Reageer op dit artikel