Het updaten van WordPress en plug-ins

Zou jij schoenen bestellen op een webshop die sinds 2015 niet is bijgewerkt? Of je creditcardgegevens invullen op een vakantiewebsite die haar beveiliging en plug-ins nooit updatet?

Je hebt vast weinig vertrouwen in de veiligheid en betrouwbaarheid van zulke bedrijven. Toch merken we dat veel websites op ons netwerk gebruik maken van zwaar verouderde CRM-software (zoals WordPress), contactformulieren en plug-ins. Het komt ook wekelijks voor dat deze verouderde websites ongewenst spam versturen of getroffen worden door hacks. Wanneer heb jij zelf voor het laatst gecontroleerd of je website volledig up-to-date is? Hieronder vind je 5 redenen waarom het updaten van WordPress en plug-ins belangrijk is uit te voeren.

1. Veiligheid

Hackers zitten niet stil. Het is een uitdaging om exploits in software te vinden. Deze exploits worden gebruikt om via websites spam te versturen of gevoelige data te verzamelen. Plug-ins en contactformulieren zijn hierin een populair doelwit. Softwareontwikkelaars geven regelmatig updates uit om beveiligingsrisico’s op te lossen of om misbruik voor te zijn. Met het updaten van je plug-ins, formulieren en CRM-software is je website en data een stuk veiliger. Heb je software die al lange tijd geen nieuwe versie heeft gehad? Controleer dan of de ontwikkelaar nog actief de software onderhoudt en verbetert.

2. Snelheid

Ontwikkelaars zijn niet alleen bezig met verbeteringen op het gebied van beveiliging, ook bugs worden opgelost. Verouderde plug-ins kunnen je website traag maken en voor problemen zorgen. Ook dit kun je voor zijn, door regelmatig te controleren of je de laatste versie gebruikt. We merken dat veel klachten over het laden van pagina’s eenvoudig opgelost worden met het uitvoeren van updates.

3. Verbeterde functies

Zoals hierboven vermeld zijn er meerdere voordelen bij nieuwe versies van software. Het toevoegen van nieuwe functies en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid zijn belangrijk voor programma’s om gebruikt te blijven worden. Bij grotere CMS-updates kan het nodig zijn je huidige PHP-versie bij te werken. Het bijwerken van PHP doen we op verzoek gratis voor je.

4. Gemak

Nog een reden om regelmatig te updaten: omdat het erg eenvoudig is. In no time is je website weer zo goed als nieuw of zelfs beter! Als er grote veranderingen bij plug-ins of je CMS zijn, dan is het verstandig eerst een back-up te maken. Lees hier verder hoe je met WordPress een back-up maakt.

5. Betrouwbaarheid

Je website is een belangrijk visitekaartje voor je relaties. Bij een webshop is het al helemaal belangrijk dat de klant zich veilig genoeg voelt om tot een aankoop over te gaan. Je verwerkt namelijk veel vertrouwelijke informatie bij een bestelling. Veel bezoekers haken af bij een website die merkbaar verouderd is, waardoor foutmeldingen verschijnen of plug-ins niet goed werken.

Heb je vragen over het updaten van WordPress? Of maak je nog geen gebruik van de laatste PHP-versie? Neem dan gerust contact met ons op.

Albert Popken - Marketeer & Accountmanager Als Accountmanager en Marketeer weet Albert de vertaalslag te maken tussen Sales & Marketing.

Reageer op dit artikel