Een VPS bij VIP Internet

Een VPS bij VIP Internet

In de afgelopen weken zijn er blogartikelen verschenen over de wereld van de cloud, de voordelen van de cloud en de misvattingen over de cloud. In deze blogartikel zullen we in gaan op de cloud diensten die VIP aanbiedt en tevens over een geavanceerde dienstverlening en loadbalancing.

Managed Cloud Server

Bij VIP Internet heet een VPS een Managed Cloud Server. Een Managed Cloud server geeft je de mogelijkheid om creatief en technisch gezien het maximale uit je onderneming te halen. Onze servers bieden je maximale beschikbaarheid van je website of applicaties doordat er gebruik wordt gemaakt van slimme virtualisatietechnieken, professionele opslag en een hoge netwerk uptime. Cruciale onderdelen van de omgeving zijn dubbel uitgevoerd, wat betekent dat de verschillende processen verdeeld worden over verschillende servers. Hierdoor kan de server zijn taken efficiënter uitvoeren en is de kans op uitval minimaal. Cloud Servers bij VIP worden standaard geleverd met Plesk en onbeperkt dataverkeer. Je kunt dus zonder extra’s meteen van start. Zo kun je bijvoorbeeld 10 verschillende websites draaien op een Managed Cloud Server.

Managed Cloud Server pakketten

VIP internet biedt vier verschillende varianten van de Managed Cloud Servers, waarbij de pakketten je steeds meer mogelijkheden bieden. De vier pakketten heten Cloud Start, Cloud Business, Cloud Enterprise en Cloud Premium. De pakketten hebben enkele verschillen maar ook vrij veel overeenkomsten.

Verschillen tussen de pakketten

De verschillen zitten voornamelijk in de capaciteitsmogelijkheden. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in het aantal CPU cores waarover de pakketten beschikken. Een CPU is de processor die het rekenwerk verricht. Hoe meer CPU cores je hebt, hoe sneller er gerekend kan worden. Wanneer je een zware website hebt, heb je ook meer CPU cores nodig. Als je enkel een WordPress blog heeft, dan kunt u uit de voeten met een Cloud Start server. Wanneer je een uitgebreide webshop heeft, dan raden wij aan te zorgen voor voldoende CPU cores en bijvoorbeeld te kiezen voor een Cloud Business of Cloud Enterprise server. Denk hierbij bijvoorbeeld ook bezoekerspieken die regelmatig voorkomen op je websites.

Een ander verschil tussen de pakketten is de hoeveelheid RAM geheugen. De hoeveelheden RAM geheugen zijn 1, 4, 8 en 32 Gb respectievelijk over de pakketten. Bij het RAM geheugen gaat het ook om de zwaarte van je website maar ook het verkeer dat je website genereerd.

Ook Hard Disk Drive (HDD) is verschillend in de vier pakketten. Dit harde schijf geheugen is belangrijk voor de opslag voor je (web)applicaties en overige data uitgezonderd het besturingssysteem. Ook dit wordt in GB uitgedrukt.

Overeenkomsten tussen de pakketten

Alle servers beschikken over onbeperkt dataverkeer. Dataverkeer is het uitwisselen van informatie via internet. Dataverkeer is de hoeveelheid data die je verzendt en ontvangt. Als je bijvoorbeeld een bestand van 1 megabyte op je website hebt staan en het bestand wordt 100 keer gedownload, dan betekent dit dat je 100 megabyte dataverkeer heeft verbruikt. Bij VIP is het dataverkeer onbeperkt op basis van een Fair Use Policy. Dit houdt in dat je vrij bent om een redelijk, gemiddeld gebruik te maken van je breedband-verbinding. Je ziet hierbij niet aan een vaste limiet vast, maar bij extreem gebruik zullen we kijken naar mogelijke andere opties.

Ook heeft elke server administrator software. Hiermee beheer je jouw server. De software die VIP hiervoor gebruikt is Plesk. Ook zullen bij alle servers er 7 dagen in de week een back-up worden gemaakt. Tevens maken VIP voor alle besturingssystemen gebruik van de software CentOS. Het onderhoud aan alle pakketten houdt in dat er maandelijks updates worden doorgevoerd. Deze update vinden ’s nachts plaatst, zodat onze klanten er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Tevens is het mogelijk om dagelijks security update uit te rollen, dit houdt in, dat wanneer er ergens een lek wordt gevonden, dat dit dan meteen wordt opgelost.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze pakketten en je wilt meer informatie erover vinden, kijk dan eventjes op deze pagina. Tevens kan de supportafdeling van VIP je ook advies op maat geven over welk pakket het beste bij jouw wensen zou passen.

Uitbreidingsmogelijkheden van de pakketten

Naast alle standaard kenmerken van de pakketten, zijn er ook nog enkele uitbreidingsopties mogelijk. Zo beschikt elk pakket wel over een Service Level Agreement (SLA), waarbij VIP op ieder product support levert tijdens kantooruren. Deze SLA kan uitgebreid worden met een extended versie.

SLA is de afkorting voor Service Level Agreement. Wanneer je klant bent bij VIP Internet krijg je ruime support via onze Standard SLA. Met de Extended SLA die VIP aanbiedt kun je rekenen op extra support. Naast de standaard support die wij leveren op al onze diensten, heb je met de Extended SLA toegang tot een aantal extra functionaliteiten. Je krijgt bijvoorbeeld de beschikking over een 24-uurs storingsnummer en een hogere beschikbaarheidsgarantie.

Loadbalancing

Een tweede optie waarvoor gekozen kan worden is een loadbalancer. Een loadbalancer is een server die in verbinding staat met jouw serveromgeving. De verzoeken die deze omgeving krijgt worden door de loadbalancer gelijkmatig over alle beschikbare servers verdeeld. De loadbalancer controleert continu de belasting van alle servers en regelt zo het aantal verzoeken per server. Loadbalancing maakt je hostingplatform immuun voor pieken en helpt tegen het uitvallen van een server. Als een server uitvalt, vangen de overige servers namelijk automatisch het verkeer op. Met een loadbalancer verhoog je de beschikbaarheid van je website. Zonder loadbalancing zou een server op eigen houtje alle extra aandacht moeten verwerken, iets wat meestal resulteert in een niet bereikbare website.

Hierbij moet vermeld worden dat een loadbalancer pas van toepassing is wanneer je twee of meerdere server afneemt. Hierbij is combineren tussen servers mogelijk en kun je zelf een gewenste verdeling maken tussen de pakketten. Dit is dus variabelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 30-70% verhouding. VIP internet biedt een loadbalancer aan voor €149,95. Wanneer je een load balancer wilt aanvragen, kun je dat doen door het formulier op de website in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

In deze blogartikel hebben we het gehad over welke cloud diensten VIP Internet aanbiedt. Volgende week alweer het laatste blogartikel over ‘de cloud’. Mocht je na deze blogartikel nog vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd terecht bij onze deskundige klantenservice.

 

Albert Popken - Marketeer & Accountmanager Als Accountmanager en Marketeer weet Albert de vertaalslag te maken tussen Sales & Marketing.

Reageer op dit artikel