De voordelen van de Cloud op een rijtje

De voordelen van cloud op een rijtje

Je moet er niet aan denken, een gecrashte server. Als bedrijf wil je niet dat je medewerkers de hele dag niet kunnen werken doordat de server het niet meer doet. Of dat je website de hele dag offline is en klanten daardoor geen producten kunnen bestellen. Cloud computing zorgt ervoor dat dataverlies en langdurige storingen tot het verleden behoren. In dit blogartikel zetten we een aantal voordelen van Cloud computing op een rij.

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken

Het enige wat je nodig hebt om te werken is een internet verbinding met Cloud. Je medewerkers kunnen werken waar en wanneer ze maar willen, dit kan zowel op kantoor als thuis zijn. Medewerkers zijn dus niet meer gebonden aan de openingstijden van het bedrijf of de winkel. Zo kunnen zij in principe op ieder gewenst moment werken.

Lagere investeringen

Door een server bij een Cloud leverancier af te nemen hoef je geen kosten te maken om te investeren in een eigen server met onderhoudscontract, personeel en updates. Een Cloud leverancier kan een server tegen een veel lagere prijs aanbieden doordat hij schaalvoordelen heeft. Daarnaast betaal je meestal voor het daadwerkelijke gebruik en niet voor ongebruikte capaciteit. Dit kan de kosten verlagen. Zo hebben wij bij VIP Internet al een Cloud server pakket voor maar €30,- per maand, waarbij je onbeperkt dataverkeer hebt. Bekijk hieronder alle Managed Cloud Servers bij ons!

Onze Managed Cloud Servers

Online samenwerken

Documenten worden in de Cloud opgeslagen. Hierdoor kunnen medewerkers handig samenwerken in documenten die in de Cloud zijn opgeslagen. Als documenten niet in de Cloud kunnen worden opgeslagen, moeten de documenten vaak via de e-mail worden doorgestuurd naar alle collega’s. Daarnaast kunnen dan niet meerdere mensen tegelijk werken in een bestand. Een voorbeeld van een dienst waarbij je documenten in de Cloud opslaatis Google Docs.

Minder technische kennis nodig

Met een Cloud server is er minder technische kennis nodig voor bijvoorbeeld het updaten van de server of het oplossen van problemen bij calamiteiten. Zo worden alle Cloud Servers bij ons 24/7 gemonitord en beheerd. Daarnaast onderhouden en updaten wij maandelijks onze servers. Zo hoef je als bedrijf minder aandacht te besteden aan de techniek. Mooi meegenomen is ook dat je hiermee ook nog geld bespaart. Zo hoef je geen personeel in te schakelen om je server te onderhouden, dat wordt namelijk door ons gedaan.

Beschikbaarheid en veiligheid

Een op VPS gebaseerde hosting draait als een eigen instantie en wordt niet beïnvloed door andere VPS’en in het systeem wanneer er problemen zijn. Daarom biedt een VPS een enorme veiligheidsverbetering ten opzichte van bijvoorbeeld shared hosting. Bij shared hosting loop je namelijk het risico dat wanneer er een aanval is op een website, in potentie alle sites die op die server gehost zijn aangetast kunnen worden.
Ook je privacy wordt met een virtual private server gewaarborgd. Omdat je je hostingomgeving met niemand anders deelt, is er ook geen andere website op jouw server die toegang tot jouw files zou kunnen hebben.
Voor meer voordelen van VPS lees ons eerder geposte blogartikel ‘De voordelen van VPS’.

Maatwerk

Als je bedrijf groeit kan een Clouddienst met je meegroeien. Clouddiensten zijn schaalbaar, wat inhoudt dat de prijs afhankelijk is van het gebruik. Zo kan je dus bijvoorbeeld upgraden naar een Cloud server met meer capaciteit.

In dit blogartikel zijn de voordelen van Cloud Computing op een rijtje gezet. Deze punten kun je meenemen in je overweging om te kiezen voor een Manager Cloud Server. Volgende week wordt in het blogartikel aandacht besteed aan de misvattingen over de Cloud.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze altijd aan ons stellen!

Albert Popken - Marketeer & Accountmanager Als Accountmanager en Marketeer weet Albert de vertaalslag te maken tussen Sales & Marketing.

Reageer op dit artikel