De beste mailoplossing voor jou

#Tips #Informatief

Door Albert | 01-03-2019

Deel dit bericht

Bij de keuze van een e-mailoplossing heb je diverse opties. Maar wat is de beste mailoplossing voor jou? De meest professionele en gebruikte variant is je e-mailaccount aan je domein koppelen. Daarnaast kun je kiezen welk type mailhosting bij jou past. Zo is het mogelijk om een mailoplossing met extra functionaliteiten, zoals gedeelde agenda of contactpersonen, te kiezen. De limiet per mailbox kan ook flink verschillen. De verschillende mogelijkheden lees je hieronder.

 

E-mail met hostingpakket

In je hostingpakket van VIP Internet is een mailaccount op je domein gratis inbegrepen. Afhankelijk van je pakketkeuze heb je 50 unieke mailaccounts tot je beschikking. Wij beheren je mailserver en omdat elk account gratis gebruik maakt van SpamExperts wordt de meeste spam standaard gefilterd. Je kunt je accounts makkelijk en snel via MijnVIP beheren. Met onze catch-all functie komen alle mails die naar je domein gestuurd worden binnen in 1 mailbox. Hiermee voorkom je dat e-mails niet aankomen. De limiet per mailbox is standaard 2GB, uit te breiden tot 5GB.

 

Los mailpakket

Heb je geen hosting bij VIP en wil je toch mail kunnen gebruiken? Dan is het is mogelijk een los mailpakket af te nemen. Je geniet van dezelfde voordelen als e-mail bij je hostingpakket. Het verschil is dat je website elders gehost wordt.

 

Exchange Online

Met Exchange Online maak je gebruik van het platform van Microsoft. Je e-mail wordt dan in de Cloud van Microsoft opgeslagen. Omdat je samen met je collega’s in de Cloud werkt kunnen agenda-items, contactpersonen en notities makkelijk gedeeld worden. Een bijkomend voordeel van Exchange Online is de grootte (50GB tot 100GB) van je mailbox. Je hoeft je haast nooit meer zorgen te maken over het overschrijden van het limiet. Met auto-discover kan je mailbox binnen enkele seconden worden toegevoegd aan je mailprogramma.

 

Eigen mailserver

Heeft je bedrijf veel mailgebruikers, of mailboxen die onevenredig groot zijn? Dan is een eigen mailserver de oplossing. Je bepaalt zelf de limiet per gebruiker en kunt je mail whitelabel op onze vertrouwde servers hosten. Mailgebruikers zien dan ook jouw domein als mailserver. Op het gebied van back-ups terugzetten heb je de volledig vrijheid. Je bepaalt zelf hoeveel schijfruimte je server ter beschikking heeft.

 

Mail elders

Je kunt ervoor kiezen je e-mail en je domeinnaam gescheiden te houden. Dit is een optie die voor zakelijke klanten niet erg interessant is. Voor particuliere klanten of ZZP-ers die niet gebonden aan een bedrijfsnaam willen zijn is dit een goede optie. Je internetprovider levert standaard de mogelijkheid om accounts aan te maken en mail te hosten. Uiteraard is Gmail een nog betere oplossing om niet afhankelijk van een andere leverancier te zijn. Ook deze accounts kun je in Outlook of Mac Mail toevoegen.

 

Let op..

Het is niet mogelijk om diverse oplossingen voor een mailaccount te kiezen. Door de manier waarop mailservers werken is je keuze bepalend voor alle mailgebruikers. Je kunt Exchange Online en een mailpakket dus niet combineren op dezelfde domeinnaam. Weten welke oplossing voor langere tijd bij je past voorkomt onnodige migraties en het aanpassen van alle mailgegevens.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid