Het coronavirus en je hosting

#Informatief

Door Albert | 16-03-2020

Deel dit bericht

Afgelopen zondag zijn door de overheid maatregelen rondom het coronavirus verder aangescherpt. Wat betekent dat voor jouw website en e-mailverkeer?

 

Internet- en datadiensten zijn door de overheid aangemerkt als vitale processen. Dat betekent dat webhosting en mailverkeer vragen om continue bezetting. Wij hebben dat goed geregeld, zodat jij je geen reden zorgen hoeft te maken over de uptime of bereikbaarheid van je website.

 

Uptime servers

Onze servers worden beheerd door twee externe datacenters in Nederland. Je website wordt dus niet vanuit ons kantoor gehost.

Het onderhoud van deze server is door de overheid aangemerkt als een onmisbaar. De aangekondigde maatregelen hebben geen negatieve impact op de serveruptime.

Onze systeembeheerders en developers werken vanuit huis en zijn regulier inzetbaar. Zij blijven alle servers 24/7 monitoren en hebben alle tools om op afstand server-gerelateerde issues en verstoringen op te lossen.

 

Bereikbaarheid en onderhoud

We hebben donderdag 12 maart besloten dat alle medewerkers met onmiddellijke ingang volledig vanuit huis werken. Hiermee willen we bijdragen aan het beperken van de virusverspreiding. We hebben ons telefoonnummer doorgeschakeld naar de individuele supportmedewerkers. Voor dringende vragen kun je ons nog gewoon telefonisch bereiken; de meeste vragen kunnen we je het snelst via chat en e-mail helpen.

Onze servers ontvangen dezelfde aandacht en geplande updates zoals je van ons gewend bent.

 

Aankomende maatregelen

Wij volgen het nieuws en alle aangekondigde maatregelen nauwlettend. We houden rekening met aanvullende of verscherpte maatregelen; dat alle beperkingen ook na 6 april van kracht blijven. Gelet op het belang van de ICT-sector voor onze economie en samenleving zal de impact op jouw hosting minimaal blijven.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid