De 5 beste Clouddiensten

#Plesk #Informatief

Door Albert | 23-04-2020

Deel dit bericht

Hoe kom jij in de Cloud?


De opties met het werken in de Cloud zijn bijna eindeloos. De veiligheid en bereikbaarheid van je data, gecombineerd met gebruikersgemak, staan natuurlijk voorop. Het configureren van je accountinstellingen en uploaden van alle bestanden kost ook aardig wat tijd. Om niet elke week van platform te wisselen, is het verstandig om vooraf de opties te bekijken.

Hieronder bespreken we de 5 belangrijkste oplossingen op het gebied van Clouddiensten. Hiermee vind je vast een optie die het beste bij jou past.

 

1. Dropbox

Doelgroep: particulier
Kosten: Gratis (met limiet)

De kans dat je nog nooit van Dropbox hebt gehoord is klein. Dit is een van de grootste Cloudaanbieders voor particulieren. Tot 2GB is het gebruik van Dropbox gratis, dat is voldoende voor gemiddeld gebruik. Heb je meer ruimte nodig dan kun je eenvoudig upgraden. Deze dienst is eenvoudig in gebruik, je gebruikt een Dropbox-map op je computer. Deze synchroniseert met jouw online schijfruimte. De dienst beschikt zelfs over een gebruiksvriendelijke en gratis app. Er zijn meerdere manieren van versleuteling bij de communicatie van en naar de server. Hierdoor blijft je data veilig. Het gebruik van two-factor authentication is beschikbaar; we adviseren deze extra beveiliging altijd te activeren.
 

2. Google Drive

Doelgroep: vooral zakelijk, ook particulier
Kosten: gratis (met limiet)

Google is de meest gebruikte zoekmachine. Er zijn diverse tools van Google om je ranking, website en betaalde traffic te optimaliseren. Ook op het gebied van Clouddiensten is Google een innovatieve speler en biedt het veel gratis schijfruimte aan (15GB!). Een groot voordeel van Google is dat alle afzonderlijke diensten goed met elkaar samenwerken. In Google Drive kun je dan ook Google’s eigen variant op Word (Docs) en Excel (Spreadsheets) vanaf elk apparaat gebruiken. Je kunt documenten openbaar maken voor specifieke gebruikers of collega’s. De lay-out van deze Clouddienst lijkt veel op Gmail. Hierdoor is het gebruik al snel intuïtief. Groot nadeel is dat je jezelf altijd handmatig moet afmelden na het gebruik, wat vooral belangrijk is wanneer je Google op een openbare computer gebruikt.

 

3. iCloud Drive

Doelgroep: vooral particulier, ook zakelijk
Kosten: gratis (met limiet)

Ben je een gebruiker van iPad, iPhone of de Mac en zoek je naar een oplossing van Apple? iCloud Drive is dan het enige echte antwoord. Deze dienst werkt naadloos met alle Apple-producten. De beschikbare ruimte bij de gratis licentie is beperkt tot 5GB. Dat is meer dan Dropbox maar een stuk minder in vergelijking met Google Drive. Bij iCloud Drive is de veiligheid, net zoals alle diensten van Apple, uitstekend. Ook instellingen van al je apparaten worden als back-up opgeslagen. Dit scheelt tijd met instellingen aanpassen bij updates of een volledige upgrade.

Voor Windows-gebruikers is iDrive niet de meest ideale Clouddienst.

 

4. Microsoft OneDrive

Doelgroep: vooral zakelijk, ook particulier
Kosten: gratis (met limiet)

Na het benoemen van de Cloudoplossing bij Google en Apple, kunnen we Microsoft niet achterwege laten.

Voor particulier gebruik biedt Microsoft tot 100GB gratis aan. Voor zakelijk gebruik is altijd een betaalde licentie nodig. Microsoft Onedrive zit bij de meeste Office 365-licenties standaard inbegrepen. Maak je dus al gebruik van Office 365, dan is de kans groot dat deze Clouddienst zonder extra kosten beschikbaar is.

Voor zakelijke Windowsgebruikers is dit een serieuze Cloudoplossing om te overwegen. De integratie met overige Office-producten als Word en Excel is perfect. Met één klik worden documenten automatisch online opgeslagen. Een Microsoft-account is vereist om OneDrive te gebruiken. Voor Apple- en Linux-gebruikers adviseren we andere opties van dit blog.

 

5. Cloud via je hosting van VIP Internet

Doelgroep: particulier (oplossing is momenteel onvoldoende voor zakelijk gebruik)
Kosten: gratis (inbegrepen bij hosting)

Een oplossing geschikt  voor gebruikers waarbij die basisfuncties van een Cloudoplossing meer dan voldoende zijn. Als je Clouddiensten niet intensief gebruikt kun je de hosting bij ons gebruiken voor het opslaan van bestanden en foto’s. Back-ups van je bestanden of foto’s kun je met FTP of via het controlepaneel van Plesk opslaan. Hiermee heb je back-ups van je bestanden, je website en e-mail op één plek. Zoek je meer functionaliteit, dan adviseren we een van de opties hierboven. Neem gerust contact met ons op als je hier verdere vragen over hebt.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid