Problemen met verzenden of ontvangen van e-mail?

We merken dat klanten regelmatig problemen met het verzenden of ontvangen van e-mail ervaren. Je gebruikt het mailprogramma jarenlang en het heeft altijd gewerkt. Toch krijg je opeens een foutmelding of lijken e-mails niet meer verzonden te worden. Omdat je zelf niets hebt veranderd lijkt het vanzelfsprekend dat de oorzaak bij je hostingpartij ligt. Helaas is dat 9 van de 10 keer niet het geval.

Hoe ontstaan de meeste e-mail problemen?

In de meeste gevallen zijn het automatische updates van je mailprogramma of besturingssysteem de boosdoener. De reden waarom updates problemen veroorzaken is niet altijd duidelijk. We merken dat sommige updates je instellingen vanzelf wijzigen of zorgen dat instellingen niet geaccepteerd worden. Zelfs als alle instellingen ongewijzigd lijken, kunnen deze door updates alsnog voor problemen zorgen.

Hoe los je het probleem op?

We adviseren om bij elk mailprobleem deze checklist te volgen:

  • Werkt webmail?
  • Kloppen je instellingen?
  • Is er een storing?

Als hier het inloggen op webmail lukt, dan zijn er geen storingen op het mailcluster. De oorzaak van je ongemak ligt dan bij het mailprogramma zelf.

Gelukkig kun je dit eenvoudig zelf oplossen.Bekijk hier onze handleidingen .
Kun je niet inloggen op webmail? Controleer dan of je een melding over onjuiste inloggegevens ziet. Deze melding betekent dat de gebruikersnaam of wachtwoord onjuist zijn. Zie je deze melding niet en kun je niet inloggen? Dan is er mogelijk een mailstoring.

Hoe controleer ik de instellingen van mijn mailprogramma?

We hebben eenvoudig te begrijpen handleidingen om je te helpen met het controleren en aanpassen van je instellingen.
Bekijk deze supportpagina om antwoord te krijgen op alle vragen rondom e-mail.
Kom je er niet uit of mis je informatie? Neem dan contact met ons op.

Alle instellingen kloppen en webmail werkt niet..

Je kunt op onze Twitterpagina zien of er storingen zijn. Staat hier nog niets, neem dan contact met ons op.
Al onze servers worden 24/7 gemonitord en storingen worden direct gemeld. Mogelijk is er geen algemene storing maar zijn er wel issues met jouw mailbox.