.NL domeinnaam

Je wilt een domeinnaam met de extensie .NL registreren? Je kunt gemakkelijk en snel checken of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Vul hieronder je gewenste domeinnaam in en klik op 'Zoeken'.

.NL
€ 4,00 *

.NL domeinnaam

Wanneer je een .NL domeinnaam wilt registreren dan moet je rekening houden met een aantal vereisten. Zo mag de naam enkel uit letters, cijfers en een minteken bestaan. Een domeinnaam bestaat uit minimaal twee tekens en maximaal drieënzestig. Tevens mag het minteken alleen tussen twee cijfers of letters staan.

.NL domeinnaam registreren

De registratie van .NL domeinnamen wordt verzorgd door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het indienen van een aanvraag kan alleen gedaan worden door leden van de SIDN. VIP Internet is één van de leden van de SIDN.

.NL domein registreren bij VIP Internet

Bij VIP Internet kun je gemakkelijk en snel checken of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Je kunt namens je bedrijf, maar ook als particulier, je domeinnaam laten registreren bij VIP Internet. Vul je gewenste domeinnaam in in de domeinchecker en klik op 'Zoeken'. Je krijgt dan een overzicht te zien van de beschikbare domeinnaam extensies. Wanneer je een domeinnaam wilt registreren betaal je hiervoor een jaarlijks registratiebedrag.

.NL extensie

Het achterste gedeelte van een domeinnaam wordt ook wel het generic top level domain genoemd (gTLD). Aan het TLD kan men zien welk land de basis van de website zich bevindt. Domeinnamen met .NL zijn afkomstig uit Nederland. Wanneer je als bedrijf je basis in Nederland hebt, is het aan te raden om het domein .NL te laten registreren.

* Dit is een actietarief. Na het eerste jaar betaalt u € 12,00 per jaar.

Meer over domeinnamen

Wanneer je een domeinnaam hebt dan bezit je een adres op het internet dat toegang geeft tot een website. Een domeinnaam is onder te verdelen in een naam en een extensie. De extensie .NL staat voor Nederland. Domeinnamen bestaan uit verschillende levels. Een domeinnaam heeft een top level, een first level en een second level. Deze levels worden van elkaar gescheiden door punten, bijvoorbeeld www.domein.nl.

Domein extensies

Bij VIP Internet kun je kiezen uit honderden domein extensies van verschillende landen. Welke extensie je kiest bepaal je zelf. Je kunt een domeinnaam ook in meerdere extensies registreren. Dit kun je doen in het besteltraject. Bekijk het overzicht van de domein extensies die VIP Internet aanbiedt.

Hosting pakket

Wil je een website beginnen op je domeinnaam? Dan heb je webhosting nodig. VIP Internet biedt verschillende hosting pakketten aan.

"VIP Internet krijgt van mij een dikke 10, de service is altijd goed."
Lees meer reviews over VIP Internet

Klanten met een .NL extensie

 • Radio 538
  Radio 538
 • Voice of Holland
  Voice of Holland
 • NOS
  NOS
 • NRC Next
  NRC Next
 • Man bijt Hond
  Man bijt Hond
 • NCRV
  NCRV

Support

image description

Deskundige medewerkers staan klaar!

Bekijk de supportpagina

Hulp bij pakketkeuze

De keuzehulp van VIP Internet helpt je met het kiezen van een geschikt hosting pakket.

Maak je pakketkeuze

E-mail

Voor slechts €2.95 per maand ontvang je e-mail op je eigen domeinnaam.

Meer over e-mail hosting

Hosting

Altijd een hosting pakket dat bij je past met één van de vier hosting pakketten.

Meer over onze hosting