.BZ domeinnaam registreren

Je wilt graag een domeinnaam met de extensie .BZ registreren? Dat is mogelijk bij VIP Internet. Vul je gewenste domeinnaam in en klik op 'Zoeken' om te kijken of de domeinnaam nog vrij is.

.BZ
€ 39,95

.BZ domeinnaam

De extensie .BZ staat officieel voor Belize maar heeft in de praktijk ook andere betekenissen. Zo wordt de extensie ook gebruikt door sites uit Bolzano, een stad in Italie. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor websites van bedrijven in het algemeen, waar de afkorting ´BZ´ staat voor business.

Voorwaarden registreren domeinnaam

Er zijn echter geen regels verbonden aan het laten registreren van een domeinnaam met de extensie .BZ. Er zijn wel voorwaarden waar een domeinnaam aan moet voldoen. Een domeinnaam bestaat uit minimaal 2 en maximaal drieënzestig tekens. Het is toegestaan nummers te gebruiken. Een domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met een streepje (-).

.BZ domeinnaam registreren bij VIP Internet

Wil je graag een domeinnaam registreren met de extensie .BZ? VIP Internet verzorgt de registratie van de door jou gewenste domeinnaam. Je betaalt hiervoor jaarlijks een registratiebedrag. Het is ook mogelijk om een domeinnaam te registreren met verschillende domein extensies. Deze kun je toevoegen in het besteltraject. Vul je gewenste domeinnaam in, in de domeinchecker en klik op 'Zoeken'. Je krijgt een overzicht te zien van de beschikbare domein extensies. Hier kun je de extensies selecteren die je graag zou willen registreren.

Meer over domeinnamen

Een internetadres dat toegang verleent tot een website wordt ook wel een domeinnaam genoemd. Domeinnamen zijn onder te verdelen in verschillende delen. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. De extensie .BZ bijvoorbeeld staat voor Belize. Tevens kan men domeinnamen onderverdelen in diverse niveaus, die in jargon levels heten. Zo bestaat een domeinnaam uit een top level, een first level en een second level. De verschillende levels zijn van elkaar te onderscheiden door naar de punten te kijken. Een voorbeeld hiervan is www.domeinnaam.bz. Het gedeelte achter de punt heet het TLD, Top Level Domain. Er bestaan generieke TLD’s en TLD’s die tot een bepaald land behoren. In dat laatste geval hebben we het over het ccTLD, country code Top Level Domain. Het ccTLD van Belize is .BZ.

Domein extensies

Naast de domein extensie .BZ kun je bij VIP Internet honderden andere domein extensies registreren. Bekijk het domein extensie overzicht voor al onze domein extensies.

Hosting pakket

Je hebt een hosting pakket nodig wanneer je een website wilt gaan hosten op je domeinnaam. VIP Internet biedt verschillende hosting pakketten aan. Welk hosting pakket het beste bij jou past ligt aan de wensen die je hebt voor je website.

Support

image description

Deskundige medewerkers staan klaar!

Bekijk de supportpagina

Hulp bij pakketkeuze

De keuzehulp van VIP Internet helpt je met het kiezen van een geschikt hosting pakket.

Maak je pakketkeuze

E-mail

Voor slechts €2.95 per maand ontvang je e-mail op je eigen domeinnaam.

Meer over e-mail hosting

Hosting

Altijd een hosting pakket dat bij je past met één van de vier hosting pakketten.

Meer over onze hosting